… koje ćemo plaćati u kunama će biti ove sezone, na OŽUJSKO MNL FFER 28! Već sljedeće sezone, kotizaciju ćemo iskazivati u eurima (€). No, bez obzira na to što nam je ova sezona posljednja čiju ćemo kotizaciju za natjecanje iskazivati u kunama, odlučili smo unijeti neke novosti, promjene. Promijeniti način na koji smo računali kotizaciju proteklih 10-tak sezona.

S obzirom da smo često “pregovarali” s momčadima oko broja igrača u rosteru, tako ćemo u sljedećoj sezoni (OŽUJSKO MNL FFER 28) imati jedno mjesto više u rosteru. Što znači da će ekipe u sljedećoj sezoni moći imati čak 15 igrača. No, kotizacija za natjecanje će ovisiti o upravo spomenutom broju igrača u rosteru. Tako će kotizacija za deset (10) igraca iznositi 2.200,00 kn + naknada za plaćanje preko žiro-računa udruge (10%). Svaki dodatni igrač koštat će ekipu 200,00 kn + naknada za plaćanje preko žiro-računa udruge (10%). Tako će momčad s jedanaest igrača trebati platiti kotizaciju od 2.200,00, dok će ona s četrnaest igrača platiti kotizaciju 2800,00 kn.

Da bi izbjegli situacije kao prošle sezone u kojima smo “prozvani” (kad sagledate sve, sto je djelomično i istina), da Molbom za zamjenom igrača zbog ozljede, kao u slucaju molbe Plavog mjeseca, prebacujemo odgovornost sa sebe na momčadi, odlučili smo uvesti i pravilo dodatnih igraca iznad brojke 15. No, u tom slučaju, svaki sljedeći (16., 17., 18. itd), deaktivirat ce jednoga igrača iz postojećeg rostera. Isto tako, svaki i ovako dodatni igrač (koji mijenja postojećeg igrača na rosteru) kostat ce ekipu dodatnih 200,00 kn + naknada za plaćanje preko žiro-računa udruge (10%). Dodatni, zamijenjeni igrač, neće se moći ponovno zamijeniti s onim koji ga je zamijenio, te je nemoguće da on ponovno stekne pravo igranja za tu momčad, tako da je brojka “eligible” igrača uvijek na maksimalnih 15.

U prijevodu; Tako je moguće odmah platiti za 10 igrača (minimalna kotizacija, bilo prijavljenih 5-10 igrača, u dvije rate), a onda postupno, do kraja natjecanja plaćati kako igrači upisuju svoje prve nastupe. Naravno da je moguće uplatiti i maksimalni iznos, no u slučaju upisa manjeg broja igrača, organizator ne vraća “preplaćeni” iznos.

Što smo htjeli postići s ovom promjenom?
Najprije, htjeli smo osigurati da momčadi koje imaju manji broj igrača i nemaju “sponzora” ili “pokrovitelja” momčadi, da i dalje sudjeluju u natjecanju po jako prihvatljivoj cijeni. Naime, ukoliko bi broj momčadi ostao kao ove ove sezone, ekipa od 10 igrača bi imala 12 utakmica po cijeni od 2.200,00 kn, sto iznosi 183,33 kn po utakmici, ili 18,33 kn po igraču za utakmicu. Što je cijena kave s mlijekom u kafiću na Cvjetnom Trgu. Nadalje, htjeli smo spriječiti “gomilanje” igrača na rosteru, te da momčadi dva puta razmisle hoće li i kada prijaviti kojeg igrača. To nam daje još prostora za “taktičke” manevre, koji su uvijek bili jedan od sastavnih dijelova taktike za osvajanje naslova OŽUJSKO MNL FFER.

Uskoro očekujte informacije o prijavama za novu sezonu.