Nakon dugog razdoblja bez futsala u dvorani Martinovka, konačno smo ugledali 1. kolo OŽUJSKO MNL FFER 28 koje su otvorili ekipe Skil FC i minus5. S obzirom da smo čuli neke hrabre najave iz tabora Skil FC očekivali smo tvrdu i neizvjesnu utakmicu protiv vice-prvaka iz 27. sezone, no vidjeli smo sve samo ne to. Lagana i rezultatski jako izražena pobjeda koja će zasigurno biti jedna od većih u ovoj sezoni. Od početka bijeli su imali inicijativu koju je okrunio pogotkom u osmoj minuti Zrnčić. Iako su poslije njega zabijali i Berišić, Veseljak i Halužan, Zrnčić je s hattrickom zaokružio svoju predstavu i upisao svoj prvi “MOTM” ove sezone. U pobjedi od 7:0 sigurno nije bilo loših karika, no Halužana na golu jednostavno moramo spomenuti.

Kako smo i najavili susret OptimIT-a i Je Zakona; to je bio susret “nespremnih” ili bolje rečeno “nedovoljno spremnih”. Obje momčadi u traženju, a Je Zakon očito i u traženju golmana, bez kojeg su igrali ovu utakmicu. Igru bez golmana iskoristio je OptimIT u prvom poluvremenu i odmoru upisao prednost od 3:0, no u nastavku smo vidjeli veliki preokret. Desetak minuta prije kraja susreta Marušić kreće agresivnije kao golman-igrač i to se ubrzo isplaćuje. Golovi padaju kao na traci. Petar Cota se čak tri puta upisao u listu strijelaca, a kulminaciju je susret doživio par sekundi prije kraja kad Jazbec postiže pogodak za veliku i vrijednu pobjedu.

Dijametralnu utakmicu smo vidjeli u susretu Ars Future i Be-terne. Ove dvije momčadi su preiskusne da bi ušle u run&gun utakmice koje smo vidjeli prije. Nakon uspavanke u prvom poluvremenu, ipak smo vidjeli malo uzbuđenja u drugom. Ars Futura je krenula agresivnije s golmanom igračem; ne znamo je li to plan bio Ars Future ili ih natjerao gol Tadića u 11. minuti susreta, no pogrešku u smiraju susreta je dočekao Darijo Markić i upisao konačni rezultat.

Aktualni prvaci nisu imali doček kakav su očekivali. Kako je Milojko Pantić jednom rekao: “Ni cveće nisu doneli”. Čak štoviše, ispratili su aktualne prvake s porazom u prvom kolu. Nije Cvjetnom 9y.co pomogao ni “otvarač” Liovića u ranim trenucima drugog poluvremena koji kao da je razbudio Plavi Mjesec, koji potom samo dvije minute okreće utakmicu u svoju korist, a “točku na i” stavlja igrač utakmice, Bruno Kovačić.

Maven Mule sigurno nije očekivao ovakav otpor u prvom kolu protiv Microblinka. Sigurno da si nisu pomogli ranim autogolom Juričića, koji je uspio glavom “lobati” svog golmana i tako gurnuti Microblink u vodstvo. Krenuo je Maven Mule po izjednačenje, a to su i uspjeli dvije minute poslije. Strijelac je bio Janušić. Poslije Janušića, mreže su mirovale sve do osam minuta prije kraja, kada Luka Čagalj postiže pogodak za 2:1, koji do kraja niti jedni niti drugi nisu uspjeli promijeniti. Zanimljivost utakmice je da smo vidjeli čak devet prekršaja i dva žuta kartona, što nismo očekivali u prvom kolu natjecanja.