Iako smo tek završili s natjecanjem, odsnosno OŽUJSKO MNL FFER 22, pošto ćemo imati tek dva mjeseca ‘lufta’ između 22. i 23. izdanja, odlučili smo ‘otvoriti’ već sada prijave za novu sezonu! Velike vrućine na kraju prošle sezone, početak ljetnjih turnira, kao i početak godišnjih odmora primorali su nas na drukčije koncipiranje natjecanja, odnosno pomicanje natjecanja za mjesec dana unaprijed.

Ono što je sigurno, nećemo mijenjati dobitnu formulu, a to je sustav natjecanja i nadam se broj momčadi.

Mijenjat ćemo loptu, pošto su smo se tako nekako i ‘dogovorili’ na kraju 22. izdanja, te ćemo promijeniti datum startanja lige. Ono što je naša želja, a sad smo dobili i mogućnost, je da završimo prije Božićnih i Novogodišnjih praznika, da se ‘rastanemo’ s ligom u svečarskom raspoloženju. Tu smo dobili mogućnost s terminima u SC Fairplay (Jazbina 150, Zagreb), koji će nam postati ‘zamjenska’ dvorana, pošto znate da je u prosincu nemoguće dobiti termine u Martinovki.

Nećemo “kemijati”, i dalje sve “super” stvari od prošlih sezona ostaju; tako da i dalje oni “stranci” koji imaju dugogodišnji “staž” igrajući MNL FFER imaju prava igranja kao i student s Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Nije važno ako tih osam sezona nisu bile u kontinuitetu ili je stranac nastupao za više momčadi. To znači, da iako je s drugog Fakulteta, on neće ulaziti u “kvotu stranaca”, već će se voditi kao FER-ovac. Za takvog igrača neće biti potrebno dokazivati njegovu novu ulogu, no ukoliko organizator ili neka druga momčad to zatraži, voditelj njegove momčadi će morati dokazati njegovo sudjelovanje u barem osam sezona MNL FFER.

Broj stranaca ostaje jednak kao prošle sezone, kao i “povezanost” broja stranaca sa iznosom kotizacije. I u ovoj sezoni ćemo dopustiti četiri (4) stranca s tim da kotizacija momčadi koja će imati u svom “rosteru” samo FER-ovce (definicija FER-ovca piše u propozicijama) će u ovoj sezoni iznositi 2000kn. Svaki “stranac” će “koštati” svoju momčad dodatnih 200kn. Znači da će kotizacija za momčad s jednim (1) strancem iznositi 2200kn, s dva (2) stranca iznositi 2400kn, s tri (3) stranca iznositi 2600kn dok će momčad koja će u svom rosteru imati četiri (4) stranca platiti kotizaciju 2800kn.

Kotizacija za “gostujuće” momčadi, odnosno momčadi koje će kao gosti se natjecati u ligi ostaje jednaka kao i prošle sezone, 3200kn. Ukoliko se plaćanje obavlja preko žiro-računa naše sportske udruge (DSR LIGE I TURNIRI), na iznos kotizacije će se morati dodati još 10%.

Kako ne bi došli u probleme s vremenom, OŽUJSKO MNL FFER 23 će startati u nedjelju, 8. rujna 2019. godine. Prijave će trajati do SRIJEDE, 4. rujna 2019. godine, no ukoliko broj prijavljenih dosegne maksimalan broj prije isteka roka za prijavu, prijave se zaključuju. Preliminarna prijava se može obaviti putem e-mail adrese mnl.ffer@gmail.com, odnosno putem mobitela 091.257.00.00. Momčadi koje su se natjecale u prošloj sezoni imaju pravo na popust pri uplati koji je ponuđen prije 2-3 tjedna, naravno u vremenskim okvirima koji su navedeni.

Dodajmo kako uzimamo u obzir da možda nekim ekipe zbilja neće imati petoricu igrača za početi ligu 8. rujna u Zagrebu. Onda nam preostaje dogovor i eventualno premještanje njihove utakmice u termin 2. kola, no o tom kada za to dođe vrijeme i ako do toga dođe.