Znamo da se nisu stišale emocije sa završnice devetnaeste sezone, no kako smo rekli i na dodjeli nagrada, želimo krenuti u jubilarnu, 20. sezonu OŽUJSKO MNL FFER s prvim danima mjeseca ožujka. Stoga otvaramo prijave za OŽUJSKO MNL FFER XX već danas.

Od uzbuđenja i umora na dodjeli nagrada nismo spomenuli da su nagrade u Ožujskom pivu i dalje tu, ali da imamo i jednu novinu. Tako je momčad Pula GlobalLogic osvajanjem lige “zaradila” i večeru za 15 osoba u Pivani, u Ilici, u sklopu Zagrebačke Pivovare, a slike s večere ste već sigurno vidjeli na našoj instagram i facebook stranici. Nagradu ćemo dijeliti i sljedeće sezone, tako da je to još jedan podstrek u osvajanju naslova.

O mogućim novostima ćemo na tehničkom sastanku, kao i bodovanju koje smo uveli u prošloj sezoni. O tim stvarim ćemo odlučivati većinskim brojem glasova na tehničkom sastanku. Ono što sigurno ostaje na snazi i je naše pravilo od prošle sezone o strancima;

“Prva velika novost je da smo odlučili “nagraditi” naše vjerne igrače, odnosno one “strance” koji imaju dugogodišnji “staž” igrajući MNL FFER. Njihova prisutnost na našoj ligi dala je kvalitetu više, ali i podizala ugled našeg natjecanja. Tako će svaki igrač koji je nastupio barem jednu utakmicu u osam sezona ili više steći prava igranja kao i student s Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Nije važno ako tih osam sezona nisu bile u kontinuitetu ili je stranac nastupao za više momčadi. To znači, da iako je s drugog Fakulteta, on neće ulaziti u “kvotu stranaca”, već će se voditi kao FER-ovac. Za takvog igrača neće biti potrebno dokazivati njegovu novu ulogu, no ukoliko organizator ili neka druga momčad to zatraži, voditelj njegove momčadi će morati dokazati njegovo sudjelovanje u barem osam sezona MNL FFER.”

Kao što smo već rekli, broj stranaca ostaje jednak kao prošle sezone, kao i “povezanost” broja stranaca sa iznosom kotizacije. I u ovoj sezoni ćemo dopustiti četiri (4) stranca s tim da kotizacija momčadi koja će imati u svom “rosteru” samo FER-ovce (definicija FER-ovca piše u propozicijama) će u ovoj sezoni iznositi 2000kn. Svaki “stranac” će “koštati” svoju momčad dodatnih 200kn. Znači da će kotizacija za momčad s jednim (1) strancem iznositi 2200kn, s dva (2) stranca iznositi 2400kn, s tri (3) stranca iznositi 2600kn dok će momčad koja će u svom rosteru imati četiri (4) stranca platiti kotizaciju 2800kn. “Gostujuće” momčadi, odnosno momčadi koje će kao gosti se natjecati u ligi će platiti punu kotizaciju. Svaka prijavljena momčad će uz doplatu od 200kn na kotizaciju dobiti službenu loptu natjecanja. Ukoliko se plaćanje obavlja preko žiro-računa naše sportske udruge, na iznos kotizacije će se morati dodati još 10%.

Naravno da i dalje stoji popust od 200kn na momčadi koje su bile prijavljene na OŽUJSKO MNL FFER 19.

Gotovo su sve momčadi usmeno već izrazile želju za nastupom u novoj sezoni, stoga će prijave trajati do SRIJEDE, 7. ožujka 2018. godine, no ukoliko se broj prijavljenih dosegne maksimalan broj prije isteka roka za prijavu, prijave se zaključuju. Preliminarna prijava se može obaviti putem e-mail adrese mnl.ffer@gmail.com, odnosno putem mobitela 091.257.00.00.