Momčad s najvećim stažom u MNL FFER ni ove sezone neće iznevjeriti svoje navijače. Estare Culto sezonama je gradio svoj imidž beskompromisnih boraca do zadnjega trenutka te su svoj vrhunac u osmoj i devetoj sezoni, kada su osvojili četvrto mjesto. Nakon toga, nisu uspjeli ponoviti rezultat, no prošla je sezona pokazala naznake vraćanja na staze uspjeha. To nam je potvrdio i Miljen Mikić, voditelj Estare Culto;

Kako ste zadovoljni kao ekipa s prošlom sezonom?

Nakon dvije sezone posta, opet smo bili u igri za visoke domete. Ždrijeb nas je u 1/4-finalu spojio s budućim prvacima i nažalost dalje od toga nije išlo.

Kako si zadovoljan s vlastitim predstavama prošle sezone?

Druge životne obaveze su stisnule i nema to više veze s pravim nogometom, ali zato sam okupio dobre igrače oko sebe 🙂

Koje su stvari koje ste popravili kao momčad, a na kojim još morate raditi?

Vratili smo čvrstinu i agresivnost u obrani koja nas je uvijek krasila. Dolaskom Stipe Marušića u ekipu dobili smo nova rješenja u napadu (i jednog fantastičnog čovjeka). Ono na čemu moramo raditi je uigranost i automatizam u igri.

Jeste li napravili kakve promjene, ako je tko otišao zašto je otišao i tko je došao?

Kadar još uvijek nije u potpunosti definiran, ali neće biti većih promjena. Ono što sigurno mogu najaviti jest povratak Banića nakon sezone pauze.

Što očekujete od ove sezone? Koje mjesto bi vas zadovoljilo?

Probat ćemo ponovo napasti najviše domete, odnosno izboriti svoj treći prolazak u Final four. No, za konačan rezultat nešto se pita i protivnike na terenu 🙂 Bit će zanimljivo, jedva čekamo da počne sretna 13.sezona.

 

Estare Culto