Iako smo više od dvadeset puta na našoj facebook stranici napisali kako NEĆE biti odgode prijava i prvog kola OŽUJSKO MNL FFER 21, neke stvari se ipak pita sudionike našeg natjecanja. Tako je njih više od 90% zatražilo produžetak prijava za OŽUJSKO MNL FFER 21 zbog bolje pripreme, ali i “produljenog” vikenda koji je “na rasporedu” zbog Dana neovisnosti u Republici Hrvatskoj (8. listopada). Tako da ćemo sve aktivnosti uz MNL FFER pomaknuti za tjedan dana, tako da će prijave trajati do SRIJEDE, 10. listopada 2018. godine, no ukoliko se broj prijavljenih dosegne maksimalan broj prije isteka roka za prijavu, prijave se zaključuju.

U nastavku vam c/p tekst originalnog teksta za prijavu.

Znamo i mi da je preduga ova ljetna pauza, no tako je kako je. Važno je da je završila i da već u subotu, s prvim danom rujna 2018. kreću prijave za OŽUJSKO MNL FFER 21! Slučajno se “potrefilo” da će naslov prvaka OŽUJSKO MNL FFER XX momčad Plavog Mjeseca proslaviti dan (ili noć :D) uoči početka prijava za novu sezonu, i to na starom mjestu, u Pivani, u Ilici, u sklopu Zagrebačke Pivovare, a mi se nadamo da ćemo sa slika uhvatiti bar dio pobjedničkog duha.

Kao i uvijek, novosti je dosta, tako da neke i nećemo spomenuti u ovom članku koji se odnosi na prijave. S njima ćete morati se doći upoznati pobliže na našem Tehničkom sastanku, koji je posljednjih sezona često zanemaren od voditelja momčadi, što se na kraju negativno odrazi na početak lige ali i na poznavanje nekih pravila o kojima se raspravlja baš na Tehničkom sastanku. Prva velika novost je da ćemo u dvadeset i prvoj sezoni možda imati i žensko natjecanje. Kažemo možda, jer nismo sigurni hoće li zanimanje za to natjecanje ispuniti naša očekivanja, stoga niti nećemo “skakati pred rudo”. Druga velika novost je OŽUJSKO FFER Kup, no o njemu ćete također više čuti u nastavku lige.

Sve “super” stvari od prošlih sezona ostaju; tako da i dalje oni “stranci” koji imaju dugogodišnji “staž” igrajući MNL FFER imaju prava igranja kao i student s Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Nije važno ako tih osam sezona nisu bile u kontinuitetu ili je stranac nastupao za više momčadi. To znači, da iako je s drugog Fakulteta, on neće ulaziti u “kvotu stranaca”, već će se voditi kao FER-ovac. Za takvog igrača neće biti potrebno dokazivati njegovu novu ulogu, no ukoliko organizator ili neka druga momčad to zatraži, voditelj njegove momčadi će morati dokazati njegovo sudjelovanje u barem osam sezona MNL FFER.

Broj stranaca ostaje jednak kao prošle sezone, kao i “povezanost” broja stranaca sa iznosom kotizacije. I u ovoj sezoni ćemo dopustiti četiri (4) stranca s tim da kotizacija momčadi koja će imati u svom “rosteru” samo FER-ovce (definicija FER-ovca piše u propozicijama) će u ovoj sezoni iznositi 2000kn. Svaki “stranac” će “koštati” svoju momčad dodatnih 200kn. Znači da će kotizacija za momčad s jednim (1) strancem iznositi 2200kn, s dva (2) stranca iznositi 2400kn, s tri (3) stranca iznositi 2600kn dok će momčad koja će u svom rosteru imati četiri (4) stranca platiti kotizaciju 2800kn. Novost je da će “gostujuće” momčadi, odnosno momčadi koje će kao gosti se natjecati u ligi od ove sezone plaćati kotizaciju u iznosu od 3200kn. Kotizacija za žensko natjecanje iznosi 2800kn, a momčadi neće biti “ograničene” brojem stranaca. Ukoliko se plaćanje obavlja preko žiro-računa naše sportske udruge, na iznos kotizacije će se morati dodati još 10%.

OŽUJSKO MNL FFER 21 starta s prvim vikendom u listopada, te NEĆE biti produženja roka za prijavu. Prijave će trajati do SRIJEDE, 10. listopada 2018. godine, no ukoliko se broj prijavljenih dosegne maksimalan broj prije isteka roka za prijavu, prijave se zaključuju. Preliminarna prijava se može obaviti putem e-mail adrese mnl.ffer@gmail.com, odnosno putem mobitela 091.257.00.00.