Činjenica da su čak četvorica pogodila ishod sve tri utakmice na našoj OŽUJSKO MNL FFER KLADIONICI dokazuje kako je ovo kolo ponudilo očekivane rezultate. Utakmica Cvjetnog i FKIT Tigrova odgođena je zbog nastupa FKIT-ovaca na Tehnologijadi, tako da su nam ostale samo tri utakmice Lige za Prvaka

U prvoj utakmici , lakše od očekivanog Adacta je svladala OptimIT, koji je očito odlučio “preskočiti” ovu utakmicu. Jer Adacta je lagano “pospremila” šest komada u mrežu Mirka Kokota, od kojih je Jurišićev čak i bio tragikomičan. No, zato je Catelin pogodak zasluženo odnio pobjedu kao “pogodak kola”.

 

VAR je, iako desetkovan, ubilježio sva tri boda protiv Pule koja je jednostavno bila neprepoznatljiva. Trudio se Dean Meden cijelu utakmicu, no njegova nastojanja da potakne ekipu, kao i njegova dodavanja, jednostavno nisu naišla put do suigrača. S druge strane iskusni Bašić i Brnić znali su kazniti Pulu i pronađu put do mreže pokraj neuvjeljivog Antionio Vuka. No, ne smijemo biti prekritični prema Puljanima, tako da ćemo spomenuti kako je golmana VAR-a, Anthony Kneževića u par navrata spašavala stativa, tako da je očito sreća bila na njegovoj strani. Spomenimo kako je “glupost sezone” napravio Ivan Blaškić koji je odlučio par puta počastiti Vlatka Brnića s udarcem. Brnić je preiskusan da bi se dao isprovocirati na taj način, a Blaškić je za svoj potez nagrađen crvenim kartonom i tri kola “hlađenja”.

 

U posljednjoj utakmici Lige za Prvaka, ARS Futura je na krilima Čaglja, igrača u bijelom i Ledinščaka svladala Pjesnike. Saša Ledinščak se nije upisao u listu strijelaca, no bio je raspoložen kao dodavač, ali i kao motor momčadi koji se nije ni u jednom trenutku utakmice ugasio. ARS-ovci su već u 6′ imali velikih 2-0. Najprije je bio strijelac Mate Čagalj, da bi dvije minute poslije na 2-0 povisio Mirza Mešić. U drugom poluvremenu igrač u bijelom i Prkut su osigurali mirnu završnicu koju je Josip Perić svojim pogotkom u 26′ tek pokušao uznemiriti.

U Ligi za Ostanak također očekivani rezultati. Izgleda da subota popodne nije bila previše inspirativna za autsajdere. Ponajmanje je bila inspirativna za Rekreativce koji su dopustili čak šesnaest pogodaka u svojoj mreži te se kandidiraju za momčad s najviše primljenih pogodaka u jednoj sezoni u povijesti MNL FFER-a. Estare Culto je upisao važnu pobjedu protiv Danze Kuduro za koju tvrdimo da će zasigurno “odgristi” pokoji bod vodećima.