Skoro je Microblink došao do svog prvog boda u devetom kolu OŽUJSKO MNL FFER 23, no kvalitetni trenutak Ante Grlića odlučio je da se Microblink ni poslije devetog kola nije pomaknuo s nule. Ekipa Leona Rotima ne treba biti nezadovoljna jer kad dođe u punom sastavu može “naškoditi” svim ekipama Lige za Ostanak.

Pravo je čudo što je ekipa minus5 promašila, odnosno što je Antonio Vuk obranio na golu Puljanu u derbiju Lige za Ostanak. Iako brojčano inferiorniji, minus5 itekako je prijetio Vuku, posebno su bili aktivni Valentino Kolić i Toni Baždarić, no lopta jednostavno nije htjela u gol. Da stvar bude još gora, nepisano je pravilo da se promašaji moraju kad-tad naplatili. Ove je naplatio Roko Tarle, postigavši pogodak u 27′ i ostavio Puljane u igri za doigravanje.

U još jednoj važnoj utakmici za doigravanje, Futsal Megaton je pobijedio mladu momčad Futsal Dinama. Veliki je ulog bio u ovoj utakmici i momčadi su dale sve od sebe da utakmicu i dobiju, no očito je mogao biti samo jedan protivnik. Megatonci su bili raspoloženiji i pragmatičniji u ovom dvoboju, a Ivan Sobota je zasjenio svoje kolege iz druge ekipe. Sva tri gola postignuta u ovom susretu u bila lijepa, no prvi, onaj Mislava Krište je nastao nakon lijepe akcije iz futsal udžbenika.

Rasplet je već počeo, još su dva kola ostala pred nama, a još su sve momčadi osim Micoblinka i minus5 u igri.