Došao je red i na ekipu koja je zauzela tron nešeg ovosezonskog #powerrankinga, Qualiu. Dok je oko rankinga nekolicine drugih ekipa bilo nedoumica i pretumbavanja, za poziciju Qualie odmah je donesena jednoglasna odluka. Prošle sezone morali su se, porazom od Adacte, zadovoljiti srebrom, u utakmici za koju je većina simpatizera lige mislila da će glatko otići na njihovu stranu. Kadar se u odnosu na prethodno izdanje lige drastično promijenio, te su titulu odlučili napasti pojačani gotovo cijelom momčadi Grupe TNT. Pokazao se to kao dobar potez jer više manje melju sve pred sobom.

Mario “Crni” Crnčević je ponovno na čelu tablice strijelaca i asistenata, i ponovno se ističe kao jedan od glavnih kandidata za titulu najboljeg igrača 19. Sezone MNL FFER-a, a za njim nimalo ne kaskaju Hrvoje Žuvela i Luka Davidović. Uz njih bi još valjalo spomenuti Valentina Kolića koji sigurno ima dodatni motiv pošto je prije dvije sezone odlučio, iz tada zlatnog TNT-a, otići na posudbu upravo u Qualiu, zakinuvši se tim potezom podizanja pehara osvajača. Kao ekipa imaju daleko najbolju gol razliku, koju čini 18 primljenih, i nevjerojatnih 45 zabijenih pogodaka u 10 utakmica. Oduprijeti su im se ove sezone uspjeli samo BDM Žalosna, CROSYS i Cvjetno Pinkdroids, od kojih je jedino CROSYS upisao pravu pobjedu, dok su u druge dvije utakmice “poraženi” tek nakon izvođenja šesteraca.

Trenutno se ne možemo sjetiti niti jednog minusa, osim možda na trenutke divlje igre, pune jurcanja, koja ih u rijetkim prigodama kazni zbog smanjenje koncentracije u obrani. Dojma smo da su braća Lepoglavec napokon našla formulu za stabilne partije koja bi ih konačno mogla nagraditi usponom na zadnju stepenicu, pogotovo uz činjenicu da ove sezone u playoffu nema njihove prošlosezonske crne mačke, Adacte. Uz širinu klupe na kojoj se za svaku poziciju uvijek nalazi igrač koji bi u većini drugih momčadi bio prvotimac, jedini razlog za brigu mogao bi biti nešto teži ždrijeb u kojem se nalaze, na našem #powerrankingu drugoplasirani VAR, te nepredvidivi, četvrtoplasirani Stype.

Bilo kako bilo, sve upućuje na to kako bi ova simbioza trebalo polučiti rezultat najsjajnijeg sjaja i svim njezinim sudionicima donijeti korist. Većina Igrača Grupe TNT već je okusilo zlato, a hoće li u tome pomoći svom partneru vidjet ćemo na velikoj završnici, u subotu 03. veljače.