Očekivana dominacija Be-terne od početka. Ne sjećamo se ovolikog broja igrača u rosteru Be-terne, no očito je kako je ovo #novonormalno utjecalo i na njih. U šestoj minuti Filip Ukalović je u maniri Janice Kostelić nanizao gotovo cijelu obranu Shisha. Ostao mu je samo Ivan Sobota na golu koji je na kraju izašao kao pobjednik. Zanimljivost kod Be-terne je da je gol branio Matija Juranović, a da je Dalibor Lukić igrao. Sijevalo je oko gola Ivana Sobote cijelo poluvrijeme, najaktivniji su bili Ukaović i Markić, no pogodak nismo vidjeli. S druge strane, sijevnula je kontra u kojoj Popović pogađa spoj stative i grede, no s istim učinkom kao i svi do sada; bez pogotka. Na kraju poluvremena velika greška Sobote, no sam se vadi odličnom obranom udarca Tadiću. Poluvrijeme 0:0. Drugo poluvrijeme nam je ponudilo sličan scenarij kao i prvo. Brojne propuštene šanse Be-terne i raspoloženi Sobota na golu. Shish nije ni pokušavao napadati, stoga je Juranović većinom besposlen. Sve do 25. minute kad Zdunić i Katalenić odigravaju lijep dupli pas na liniji koji izbacuje Katalenića u šansu 1 na 1 s Juranovićem. Juranović na pod, Katalenić pod prečku. Iznenađujuće vodstvo Shisha. Be-terna vadi golmana i nakon dvije minute i par lijepih akcija, Ledinščak lijepo pronalazi Tadića u sredini koji ovaj put ne griješi i izjednačava rezultat. Minuta je ostala i bilo je pitanje hoće li Be-terna nastaviti igrati s golmanom-igračem i hoće li biti vremena za još koju akciju. Da i da. I to ne jednu, već iz druge akcije, desetak sekundi prije kraja, lopta se odbija do Ledinščaka koji je sam na drugoj stativi i zabija za veliku pobjedu.

U drugoj utakmici dana, prvoj šestog kola, Je Zakon i SM Ringoel su odigrali odličnu utakmicu. Je Zakon u puno brojnijem izdanju, nametnuo se kao bolja momčad, no SM Ringoel je radio ono što najbolje zna, napadao iz kontranapada, način igre koji im najviše odgovara. Čak bi i rekli da je SM Ringoel imao ‘zrelije’ šanse, no Je Zakon prvi zabija. ‘Teledirigirana’ lopta i pas od 20m pronalazi Silića koji još ljepše vara Galića za 1:0, rezultat koji se nije mijenao do kraja poluvremena. Silić je i u drugom poluvremenu dao do znanja da je raspoložen. ‘Messievski’ prima loptu oko centra, prolazi kroz dva igrača i ‘pika’ nemoćnog Galića koji je ostao promatrati kako s loptom u mrežu ulazi u njegov suigrač u namjeri da spasi pogodak. Do kraja utakmice smo vidjeli još pogodak Pavelića na asistenciju danas odličnog Rihtarića.

U utakmici Ars Future i Shisha se osjetilo da je to druga utakmica Shisha danas, a nije ni pomagalo to što su bili podjednako (ne)brojni kao i u prvoj. No, ni Ars Futura se činila raspoloženom. Stajao je rezultat 0:0 skoro do posljednje minute poluvremena kad jedno promašeno dodavanje Brnića Sobota kratko odbija do Vujića koji ‘Falcaovski’ pika Sobotu za 1:0. Svi su mislili da je to konačni rezultat poluvrmena. Svi osim Katalenića koji se ‘prošetao’ kroz deveterac Ars Future i svladao Kvakana. Dva vrhunska pogotka u inače dosadnjikavom poluvremenu. Za drugi gol Shisha najviše su zaslužne vezane greške Kvakana i Bašića. Jednu dugu loptu Kvakan presijeca i prosklizava, te nakratko dolazi do Bašića koji također ju predaje protivnicima, točnije Đulvatu. Đulvat ju proslijeđuje Popoviću koji ne griješi u ovim situacijama i pogađa za 1:2, U 35′ Shish zove minutu predaha, a poslije minute predaha kao da su začarali protivnike. Tup-tup-tup, lopta ide kao po špagi i dolazi do Novokmeta koji hladnokrvno zabija za 1:3 i nevjericu Ars Future. Na kraju, mreže su miro

U posljednjem susretu skupine šestog kola OŽUJSKO MNL FFER 25, Plavi Mjesec i Cvjetno Pinkdroids su podjednako ‘osakaćeni’ izostancima tražili bodove u ovom susretu. Nominalno bez golmana, Plavi Mjesec se odlučio na igru s golmanom-igračem već od početka susreta. Nije Cvjetno reagiralo na najbolji mogući način, a Plavi Mjesec takve poklone ne propušta. Mreže su nekako uspjele izdržati netaknute u prvom poluvremenu, no ‘kazna’ je slijedila. Početkom drugog poluvremena, neugodni udarac Žuvele, Kenfelj kratko odbija do Jakova Kolege koji ju mirno prima i odmjerenim udarcem dovodi Plavi Mjesec u vodstvo. Živnulo je tada Cvjetno, kao da su čekali impuls, bilo pozitivan ili negativan. ‘Ukrao’ je Kos tako loptu i kad se već činilo da će poentirati na prazan gol, uklizao je i promašio prazan gol. Crveni Plavi Mjesec je to znao kazniti, još jednom, igrajući s golmanom, spustili su loptu prema Matkoviću koji je pribran i dodaje Lovri Čiliću koji petom zabija za 2:0. U 23′ smo vidjeli pravo malo remek-djelo Lovre Čilića. U stilu Davora Šukera protiv Danske ’98 prebacuje Huzjaka koji je kao i Peter Schmeichel mogao samo nemoćno promatrati kako lopta ulazi u gol. Dokaz kako je Matković danas raspoložen za dodavanja dobili smo i u 26′ kad poslužuje Kovačića koji ovo nije smio promašiti. Čast Cvjetnog je obranio lijepim prodorom i pogotkom Ivan Žnidarec.