Ivan Čilić i njegovi Brainless Developers nisu u pravom “ritmu” ove sezone. Mnogi su ih očekivali čak i u borbi za odličja, no BD su završili u Ligi za ostanak, s tri remija i utakmicom manje trenutačno zauzimaju šesto mjesto u Ligi za ostanak. Dakako da je to povod za razgovor!

U nezavidnom ste položaju. Prenijeli ste samo 3 boda iz skupine (3 remija)? Nadate li se još doigravanju?
Ne bih baš rekao da smo u nezavidnom položaju. Već u ovom kolu vidjeli smo da ništa još nije riješeno i da svatko svakog može dobiti. Mi idemo na sve četiri pobjede i naravno da se onda nadamo doigravanju. Tih pet remija u skupini dokaz je da smo taktički sazrijeli, a golovi će nadam se doći. Nažalost remiji su i dokaz da nismo još potpuno zreli u finišu utakmice ali mislim da imamo dobre šanse sad to popraviti.

Koga vidiš da će uz vas u doigravanje iz Lige za ostanak? Dosta je konkurenata?
Futsal Megaton u prvom redu jer su čvrsta momčad, a i prenijeli su sve bodove. No više me brine Pečernjara Kod Vilima – Futsal Dinamo koji se počeo skupljati na tekmama i dečki stvarno igraju odlično, pa ako tako nastave mogli bi svakako proći dalje.

Koliko su vas poremetile ozljede? Posljednja je ova od Filipovića? Mnogi su vas očekivali u Ligi za prvaka?
Ma ova sezona nas stvarno napada sa svih strana. Poki (David Pokrajčić) ozlijeđen od prosle godine, Landeka ne stigne zbog velikog nogometa, Bakran počeo opet igrat veliki pa stiže kada može. I onda povrh svega nam se Miro (Miroslav Filipović) ozlijedi koji nam se vrhunski uklopio. Ali opet, ima nas dovoljno i mislim da to možemo pokriti i izboriti playoff. Dečki će se vratiti i bit će to sve super. Da, i mi smo očekivali s obzirom na dobro prošlu sezonu, ali eto nije ni skupina bas bila lagana, sve ekipe igraju nogomet i još naše “mušice” i sad smo u ligi za ostanak. S druge strane, imamo sada još veći motiv i ako uspijemo proći, mogli bi daleko u playoffu.

Tko je po tebi favorit za ovogodišnje osvajanje OŽUJSKO MNL FFER?
Najviše me se dojmio mStart i njih možda vididm kao glavne favorite (ne zato što mi je Ledo to rekaov nekoliko puta) jer su ove godine spajanjem s Runjinim Dicom stvarno dobili dobru momčad. I naravno uz njih Grupa TNT koji i bez Crnog igra odlično i Adacta jer s njima nikad ne znaš, pogotovo ako se skupe. A mi ako prođemo onda tko zna…

Hvala Ivane!
Molim! I nadam se da ove “prijetnje” neće pasti u vjetar. Sve će se vidjeti ovog vikenda!

foto: FER Elektrijada