Treći razgovor odradili smo s predstavnikom trenutačno posljednje ekipe Lige za Ostanak, OŽUJSKO MNL FFER 15, Rekreativci. Simpatična momčad, koju ove sezone predvodi Stjepan Hrvoje Horvat su na začelju Lige za Ostanak s pet postignutih golova i 26 primljenih. No, nismo razgovarali s Stjepanom, nego s Lovrom Marketinom koji je “iskusniji” što se tiče OŽUJSKO MNL FFER.

Lovre, nažalost, Rekreativci su trenutačno posljednji u Ligi za Prvaka i vjerojatno će tu i ostati, a sigurno je da ćete ostati bez doigravanja. Jeste li se tome nadali? Koji je bio cilj?

U zadnjem kolu igramo protiv Futsal Prava, a njih s pobjedom preskačemo na tablici, tako da se sigurno nećemo odmah predati. Doigravanje nam sigurno nije bilo cilj, ali je bio cilj da budemo što bolji. Na kraju i nismo baš zadovoljni, ali ipak dosta nas se prije nije ni poznavalo pa nije ni moglo bolje.

That’s the spirit! Kako si zadovoljan sa sezonom? S kojim stvarima si zadovoljan a u kojima ste mogli bolje?

Pa na početku smo još i bili solidni, jer su se tad još greške mogle nekako tolerirati zbog neuigranosti. Kasnije su došli problemi zbog nedolazaka dijela ekipe na sve utakmice. Tokom sezone priključili su nam se i novi momci, koji su dosta dobri i sigurno su pojačanja. Ali teško da su takve promjene u sred sezone mogle promijeniti nešto, odnosno pomoći. Gledajući cijelu sezonu nikako ne možemo biti zadovoljni igrom u obrani. Često je nedostajalo i želje, ali realno i nismo mogli bolje kad dođemo na utakmicu bez zamjene protiv ekipa koje su dosta bolje od nas.

Planirate i sljedeće sezone nastupati? Hoćete li uspjeti ostati na okupu?

Svakako za sad imamo u planu. I želja nam je da se pokažemo u boljem izdanju. Vjerujemo da možemo puno bolje i siguran sam da će i biti bolje ako ostanemo svi na okupu. Na žalost tokom ove sezone nam se ozlijedio Juraj i svi mu želimo sto brži oporavak. A u zadnjem kolu ćemo i zbog njega pokušati ostvariti dobar rezultat.

Što kažeš za rasplet lige? Tko je najozbiljniji pretendent za naslov?

Sigurno Adacta, a i Pula je dosta dobra. Ima još ekipa koje bi mogle osvojiti naslov, a istaknuo bi Estare Culto koji može daleko jer ove sezone jako dobro igraju. Ne treba nikako ni Torcidu otpisati, bez obzira što su u ligi za opstanak.

Što misliš, tko bi mogao ponijeti individualne titule? Najbolji igrač, golman, strijelac?
Puno je igrača koji mogu biti izabrani za najboljeg. Ove sezone to bi mogao biti Stipe Marušić iz Estare Culta, ako oni nastave ovako dobro do kraja. Kod golmana je konkurencija možda i jača nego kod igrača, a najbolji bi moga biti Dalibor Lukić iz Adacte. A što se strijelaca tiče tu bi moga Saša Ledinščak iz Torcide, jer ipak lakše je u ligi za opstanak doći do pogodaka.

Za kraj pogledajte jedan “stari” video-intervju s Lovrom, točnije na kraju 13. sezone OŽUJSKO MNL FFER, u kojoj se osvrće na sezonu s ekipom Amaterski nogomet.

555039_486859174701325_1815524805_n