Svemu što je dobro mora doći kraj, pa tako i 17. sezoni Ožujsko Malonogometne lige futsal FER-a, popularno znane kao MNL FFER. Po mnogima dosad najzanimljivije i najizjednačenije izdanje lige ove nedjelje doživjet će svoju kulminaciju u vidu velike završnice koju je, među 16 nikad kvalitetnijih ekipa, izborilo samo njih 4: Adacta, Cvjetno, Grupa TNTOptimIT. U odnosu na prošlu sezonu sigurno ćemo dobiti novog prvaka jer Pula nije uspjela izboriti završnicu, a zaustavi li jedna od ostalih momčadi Adactu, taj prvak bit će prvak po prvi puta u povijesti lige. Uz redovito kvalitetan i maštovit prateći program čekaju nas odlične 4 utakmice. Trenutno smo upoznati samo sa sudionicima prve dvije, pa da više ne gnjavim i duljim krenimo redom.

ADACTA – GRUPA TNT

Iako su ove sezone nepobjedivi, dečki iz Adacte su se na final four plasirali podosta neuvjerljivo. S dvije pobjede i dva neriješena ishoda, od kojih je jedan bio upravo u utakmici s TNT-om, drugi dio sezone završili su s jednakim brojem bodova kao i CvjetnoPula, ali su na temelju boljih međusobnih ogleda u polufinale otputovali s prvog mjesta. Na odredištu će u nedjelju dočekati dečke kojima polufinale nije strano, Grupu TNT. Odličnom i borbenom igrom u playoffu, u prilici su sezonu koja baš i nije mirisala na veliki rezultat okruniti prvim odličjem koje im je u 14. i 15. sezoni u utakmicama za treće mjesto “oteo” mStart. S obzirom na formu čiji rast ne jenjava i koheziju momčadi koja je iz utakmice u utakmicu u uzlaznoj putanji, mislim da se od svih mogućih protivnika Adacta upravo njih najviše pribojavala. Crni je sve više vremena počeo provoditi u svojoj polovici, priključujući se time obrambenim zadacima, a ostatak društva čvrstom i rezolutnom igrom niti jednom protivniku ne dopušta jednostavne prilike za dolazak do njihovog gola. Adacta jest posve drugačija ekipa od ostalih na ligi i može se reći da su u svakoj utakmici favoriti, bilo ih 5 ili 10 u dvorani, ali nalete li na raspoloženi TNT mogli bismo gledati vrlo izjednačen dvoboj. Uz to voditelj Lukić sigurno ima svakodnevne glavobolje jer iz provjerenih izvora (aplikacije) imam informaciju da mu niti jedan stranac ne smije nastupiti na završnici zbog nedovoljnog broja nastupa u dosadašnjem dijelu sezone. Nadam se da će oscilacije s (ne)dolascima tijekom sezone ovaj vikend zaobići obje ekipe i da ćemo ih gledati u punom sjaju jer bi stvarno bila šteta kraj ovakve sezone ne okruniti maksimumom koji nam momčadi mogu pružiti.

CVJETNO – OPTIMIT

A pružanje svog maksimuma itekako je najavio OptimIT. Prvo su za zagrijavanje uz dosta muke iz playoffa otpratili Estare Culto, da bi u četvrtfinalu pokazali koliko su nabrijani, isprativši i prošlogodišnje prvake, Pulu. Djeluju nikad sigurnije i suverenije i ne bih volio biti u koži igrača ekipe koja će im se naći na putu u polufinalu…ali morat ću. Ove sezone sudbina je ove dvije ekipe već spojila u skupini gdje je Cvjetno izborilo tešku pobjedu protiv nešto krnjijeg i tada manje uigranog protivnika, tako da ishod tog dvoboja ni približno ne prikazuje trenutnu situaciju. OptimIT-ovci su u naletu i željni krvi i osvete, a igračima koji igraju takav stil nogometa ne oskudijevaju. Recimo samo da, kad bi svakoj momčadi lige falio po jedan sidrun, komotno bi se svi namirili iz njihovog rostera. Svaki pojedinac gine za svaku loptu, a redovitijim dolascima glavnog “krvnika” Mustača dobili su na momčadskom duhu i čvrstoči, te već više puta spominjanoj, najbitnijoj odlici, nabrijanosti. Većina igrača umjesto noge ima top i golmanu Cvjetnog neće biti nimalo lako. Srećom, ispred sebe ima jednu od najuvjerljivijih obrana lige. Prije odigravanja playoffa jedina ekipa koja se na tablici po broju primljenih golova našla ispod njih jest Adacta, ali njihovo primanje malog broja golova proizlazi iz posjeda lopte i napadačke igre. U slučaju Cvjetnog mali broj golova u mreži odraz je čvrstoće obrane, a dodamo li tome i najveći broj zabijenjih pogodaka prije odlaska u playoff (prestigao ih je upravo OptimIT) dolazimo i do najbolje ovosezonske gol razlike. Uz sve navedeno neosporno je da nas čeka jedan čvrst dvoboj pun tenzija, obrambenog taktiziranja i udaraca na svim poljima. I jedni i drugi će morati uspjeti odoliti pokušajima druge strane, te probati pospremiti gol više od protivnika jer će se u suprotnom morati zadovoljiti prilikom za ponavljanje svojeg najvišeg dosega, bronce.

Hoće li Adacta u svoje vitrine pospremiti još jednu “kantu”, ili ćemo dobiti novog šampiona? Hoće li Cvjetno nakon prošlogodišnje bronce otići korak dalje? Hoće li se Grupa TNT domoći svojeg prvog odličja? Hoće li OptimIT nakon brojnih razoćaranja kroz sezone konačno po prvi puta u finale? Odgovore na ova i sve ostala pitanja koja vas možda svrbe dobit ćemo već ove nedjelje, a ako ih želite dobiti među prvima, slobodno se pojavite na licu mjesta u Martinovci ako ni zbog čega drugog onda zbog pompozne najave organizatora da pehari nikad ljepši bili nisu. Dođite, navijajte, družite se, popijte koju pivu. Bit će teško uz atraktivne hostese, ali maksimalno ćemo se potruditi da pogled ne skidate s parketa! I još jednom za kraj – Samo jako ili nikako!