Kratkoća klupe nije zaobišla niti sljedeću momčad kojoj je pripala osma pozicija u rankingu, SM Ringoel. Prva su ekipa kojoj je pozicija na tablici istovjetna poziciji na rankingu, pa bi zli jezici mogli reći da se na njoj očekivano i nalaze. Sezonu su otvorili s tri pobjede koje su im bile dovoljne za plasman u gornji dom, ali u narednih 6 utakmica upisali su samo 1 bod. Od te 4 utakmice koje su im nosile bodove samo je jedna bila protiv momčadi koja se sada s njima nalazi u Ligi za prvaka, pa je statistički u potpunosti jasno zašto se nalaze gdje se nalaze.

U odnosu na prošlu sezonu kao da su pali obrambeno, prvenstveno zbog kratkoće klupe, manjka koncentracije i brzopletosti u nekim ključnim trenucima. Napadački izgledaju dobro, ali lopta im nerijetko jednostavno ne želi u protivničku mrežu. Dojma sam da bi u nekolicini odigranih susreta koji nisu otišli na njihovu stranu, uz mrvicu drukačiji splet okolnosti, malo bolji dan i nešto sreće bili zericu bojle pozicionirani i na tablici i u rankingu. Nadam se da tome uistinu i jest tako i da to nije činjenično stanje, jer im se u suprotnom loše piše.

Kako bilo da bilo, izuzetno su opasni i mogu pomrsiti račune bilo kojoj ekipi koja im se nađe na putu u playoffu. Fizički su možda i najsuperiornija momčad lige, a kada tome pridodamo i individualnu kvalitetu većine pojedinaca, te solidnu kombinatoriku ekipe kao cjeline, stvarno je čudno da tako dugo ne znaju za pobjedu.

U zapisnik je tijekom sezone ušlo tek 9 imena među kojima samo jedno pripada čuvaru mreže, Ivanu Soboti. Upravo on bi možda trebao najviše potegnuti i probati biti prevaga koju traže jer se nekako čini kao motor pokretač momčadi, nerijetko najglasniji na terenu, a često i van njega. Prošle sezone protivnike je izluđivao obranama, a iako je ove malčice posustao, i dalje se ekipa itekako u njega može i treba pouzdati.

Uz njega valja spomenuti već standardne nosioce igre Tina Kulića i Antu Juričića koji su zajedno napravili gotovo 50% faulova i zabili gotovo 50% golova momčadi. Statistički gledano, kao ekipa ne zabijaju puno, ali ni ne primaju previše, a protivnicima ne ostaju nimalo dužni što ih je dovelo na sam vrh većine tablica vezanih uz prekršaje.

Motivacije i želje im ne manjka, a upravo bi ih agresivna i čvrsta igra u nastavku mogla vratiti na staze pobjede, i odvesti do prvog četvrtfinala, a toplo se nadam i završnice.