Liga za Ostanak nam nudi još tri kola. Neki će imati još dvije, a neki tri utakmice da se probaju ugurati u posljednji vlak za playoff. Nikad nismo gledali do sada tako izjednačen boj za samo dvije pozicije. Čak šest momčadi se nada prolasku dalje. Redom; Joker, Hennessy, GMNK Cvjetno, Pjesnici, Galerija i Estare Culto gaje nadu da će se i nakon 15. kola imati priliku boriti za naslov prvaka OŽUJSKO MNL FFER 13. Galerija je prošlotjednim porazom od Amaterskog nogometa praktično izgubila sve šanse, no zrnca postoje, u nekoj nemogućoj misiji možda bi se to moglo i ostvariti, no u stvarnosti jako teško.

Joker, osim što je vodeći, ima i najbolje šanse za uhvatiti taj vlak. S dvanaest bodova i još tri utakmice do kraja ima sve u svojim rukama; tako misli i Josip Puškar, voditelj Jokera, no naravno da su mu misli najprije usmjerene prema Pjesnicima koji su u istoj borbi.

Pa nadamo se pobjedi protiv Pjesnika kako bi se približili playoffu. Poslije toga nam slijede jos dva kola koja ce odluciti ko će dalje. Naravno prvo moramo pobijediti Pjesnike da bi mogli gledati dalje.

GMNK Cvjetno je trećeplasirano u Ligi za Ostanak, no s utakmicom više. Sutra je na rasporedu “na papiru” lakša utakmica protiv Amaterskog nogometa, no Dino Šteher je svjestan da će biti teško uhvatiti prve dvije pozicije i kako ne ovise sami o sebi; 

Završnica je jako napeta, u igri su 4 momčadi, uz nas su tu još Joker, Hennessy i Pjesnici. Mi se nadamo da će Pjesnici kiksati jednu utakmicu pa da izravno sa Jokerom igramo za prolaz. Iako se na papiru iduća utakmica čini lagana, već smo nekoliko puta ove sezone pokazali kako nam ni jedna utakmica nije lagana, pa tako neće ni ova. Unatoč svemu, očekujemo pobjedu u obje iduće utakmice i prolaz u playoff!

Hennessy i Estare Culto će odigrati vrlo važan susret u kojem će Estare ukoliko izgubi izgubiti i ono “malo svjetla u tunelu”. S druge strane, Hennessy nasušno treba pobjedu, jer ukoliko pobjedi ne samo da će osvojiti važna tri boda, već će se i “riješiti” vrlo neugodnog takmaca u utrci za playoff. SPAN i HRCloud će odigrati utakmicu bez presinga. I jedni i drugi su se davno oprostili od playoffa. SPAN definitivno treba rekonstrukciju, dok je HRCloud momčad s potencijalom, no iz nekog razloga tak potencijal ne žele pokazati.