Nekako potiho, obje momčadi koje će se sučeliti u ovom dvoboju osmine finala OŽUJSKO MNL FFER XIV došle su do mogućnosti da se u međusobnom ogledu plasiraju u četvrtzavršnicu, među šest najboljih momčadi OŽUJSKO MNL FFER XIV. I dok je prema dobrim rezultatima Pjesnika cijele sezone bilo skepse, na dobre prezentacije FKIT Tigrova smo već navikli proteklih sezona.

Pogledamo li međusobne susrete ove dvije momčadi, vidjet ćemo potpunu dominaciju FKIT Tigrova. U tri utakmice FKIT-ovci su pobijedili u sve tri s ukupnom gol razlikom 9:2. Zaista impresivno, no moramo reći da ovi Pjesnici nisu ni P od Pjesnika iz prošlih sezona. Gusić i Perić, ovosezonske zvijezde Pjesnika bitno su popravili sliku momčadi koja se prošlih sezona neuspješno borila za ulazak u elitno društvo. Ove sezone to je realnost, a nama prestoji napeta utakmica koja nas neće razočarati.

Zanimljivost je da i jedna i druga momčad nije bila aktivna na OŽUJSKO MNL FFER DRAFTU. Zasigurno su zadovoljni, ali i sigurni u svoj “roster”. S jedne strane su Mrvelj, Milošević, Rimac, Petanjek i Gretić, dok će s druge strane stajati Roić, Bebić, Gusić i Perić. Ogled za ispratiti, taman kad ove vrućine “popuste”, dođite u dvoranu Martinovka pogledati kvalitetan futsal i uživati u neizvjesnom duelu.

Za izjavu, uhvatili smo narančastog Tigra, Marija Đurekovića;

Daj mi reci, nekako bez velikih najava ulazite u završnicu, znači da ste fokusirani maksimalno na završnicu? “Skupine su završile tako kako jesu, očekivali smo možda i bolji plasman ali što je tu je. Pripremit ćemo se za završnicu maksimalno koliko možemo.”

Sam si rekao da niste zadovoljni s plasmanom. Što je krivo krenulo i možete li doći ponovno na “pravi” put i ponoviti plasman od prošle sezone? “Početak je bio jako dobar, a onda smo otišli na “Tehnologijadu” i tamo se potrošili, neki i ozlijedili, pa onda i kartoni i sve se nekako krenulo nizbrdo. Sad smo opet kompletni i nadamo se da smo ispucali sve loše i da možemo opet doći u borbu za medalje.”

Jel se pribojavate Pjesnika? Da li vas mogu s nečim iznenaditi? Tko će vam biti najveća prijetnja? “Iznenadili su sve pa tako malo i nas ove sezone i čestitam im na tome, ali mi ako odigramo kako znamo i možemo sa našim prepoznatljivim momčadskim duhom, ne moramo se nikog bojati. Mislim da nas ne mogu iznenaditi, nama je bitno da mi odigramo na našem nivou i pokazali smo da se možemo nositi sa svim momčadima pa tako i sa njima.”