Fantastične utakmice gledali smo u osmini finala OŽUJSKO MNL FFER 13! Sve četiri utakmice su bile i više nego uzbudljive, no mjesta u četvrtfinalu natjecanja ima samo za četiri momčadi, a sve četiri koje su prošle mogu reći da su prošle – zasluženo.

Krenimo od prve utakmice u kojoj su se susreli FKIT Tigrovi i GMNK Cvjetno. GMNK Cvjetno je odlično počeo, u prvom poluvremenu se nije vidjelo koja je momčad završila trećeplasirana u Ligi za Prvaka, a koja se na jedvite jade dočepala playoffa. Nakon par izglednih ali nerealiziranih prilika u prvom poluvremenu, na korneru Cvjetnog, obrana FKIT Tigrova je “zaspala”, a to su iskoristili Škorić i Gužvinec. Vedran Škorić je bio dodavač a Gužvinec neumoljivi realizator. To je bio i konačan rezultat poluvremena, poluvremena koji je obilovao događanjima ali ne i golovima.

U drugom poluvremenu, FKIT Tigrovi su ipak ubacili u brzinu više. Iz slične situacije izjednačuju rezultat. Beronić iz auta dodaje a Gretić postiže važan pogodak. Koliko je važan pogodak, vidjelo se tek kasnije, jer je FKIT nakon tog pogotka igrao puno poletnije, bolje, a u dečke u plavom se uvukla nervoza koje se nisu mogli riješiti do kraja utakmice. U 26′, Đureković dodaje loptu s centra igrališta, na mjestu pivota izvrsno je prima Matulić, okreće se i posprema je u mrežu nemoćnog Štehera. Mreže su mirovale do 35′, kada Hršak završava akciju na dodavanje Gužvineca, no rezultat 2-2 nije dugo trajao. Petanjek je “uključio” tuš hladnom vodom. Primio je dubinsku loptu, mirno prošao Štehera i poentirao za konačan rezultat. Do kraja smo vidjeli jalove napade Cvjetnog, te je semafor u konačnosti pokazao rezultat koji je postavio Petanjek par minuta prije, 3-2. Sve u svemu, vrhunska utakmica u kojoj Cvjetno nije bilo bez šansi, no jednostavno su kiksali u pravim trenucima. S druge strane, FKIT-ovci nisu bili na pravoj razini, te će im trebati puno bolja izvedba protiv Adacte žele li vidjeti polufinale.