Liga za Prvaka OŽUJSKO MNL FFER 19 ponudila je utakmice dosljedne njezinom imenu. Prva je na programu bila utakmica između Cvjetnog Pinkdroids i VSITE-a. Cvjetno je bilo u gotovo punom sastavu, dok je VSITE oslabljen ozljedama, prvenstveno prvog topnika Denisa Beriše Plojovića. Cvjetno je uhvatilo na spavanju VSITE i Hršak u 13′ i Škorić u 18′ su, kako se činilo, riješili susret. No, neopreznost Cvjetnom se brzo obila o glavu. Najprije Kos asistira za Bartolića u 19′, da bi u 26. minuti Bartolić obavio “pola posla”. Prešao je Slepčevića uz liniju i poslao povratnu loptu za Uzelca koji je hladno matirao nemoćnog Juranovića za 2:2. Hladan tuš je brzo vratio Cvjetno u stvranost, te je Juraj Nemanić pokazao zašto je vrijedno pojačanje Cvjetnog za ovu sezonu, matirao je Hadžića lijepim lobom te postavio konačnih 3:2.

stYpe i VAR su ponudili jako zanimljiv dvoboj. stYpe je doveo u vodstvo Petar Cota lijepim autogolom. Soldo i on nisu bili “na istom kanalu” te je nesporazum rezultirao vodstvom bijelih koje je Kristijan Silić vrlo brzo (17′) udvostručio. Par minuta kasnije, neshvatljivu pogrešku Dvornika koriste Cota i Brnić da bi komičnu situaciji doživjeli u sljedećim minutama. Najprije Brnić dobiva prvi žuti karton, a samo minutu kasnije i drugi žuti karton, što je značilo da je sudac Blažin pokazao Brniću crveni te je to trebao biti kraj nadanjima VAR-a u pobjedu u ovom dvoboju. Što je tragikomičnije, par minuta prije, Antonio Alföldi se ozlijedio, tako da je VAR trebao do kraja susreta igrati s ozlijeđim igračem u polju. No, niti pogodak Marušića (as. Salameh) za 1:3 nije pokolebalo VAR-ovce. “Gurnuli” su Alföldija na drugu stativu i krenuli igrati s igračem-golmanom. Najprije je Petar Cota u 28′ smanjio, da bi u posljednjim trenutcima utakmica, “ozlijeđeni” Alföldi poentirao za remi (3:3), koji je značio izvođenje šesteraca. Prema “nogometnoj pravdi”, stYpe nije imao šanse u raspucavanju šesteraca, Cota je bio siguran, dok je Marušić promašio, te su bijeli inkasirali samo jedan pogodak u ovom nevjerojatnom dvoboju.

Pula GlobalLogic, sa Igorom Kosom na golu umjesto odsutnog Dragosavca se pokušala oduprijeti favoriziranoj Qualiji. Dugo je Meden vukao Pulu kroz susret, točnije do 19′ kada je Davidović pogodio za 2:1 a Meden vidno “pao” sa agresivnošću i snagom. Ostalo je bilo odrađivanje, susret je završio visokom i vrijednom pobjedom 5:1, što je značilo oproštaj Puljana od prva dva mjesta u Ligi za Prvaka.

Posljednji susret Lige za Prvaka ponudio nam je dvoboj iznenađenja u “gornjem domu”. I SM Ringoelu i CROSYS-u upravo su zbog toga bili vrlo vrijedni bodovi u ovom susretu. SM Ringoel je krenuo bolje, Ivan Sobota je bio siguran na golu, a Ante Juričić je u 6′ doveo svoju momčad u vodstvo. No, Perić i društvo su malo po malo “grickali” obranu SM Ringoela koji se odlučio većinom braniti i napadati iz protunapada. Najprije je Šime Šegota izjednačio, da bi Jakov Kolega lijepim pogotkom u 16′ doveo CROSYS u vodstvo. Vodstvo koje nisu ispuštali, dapače, isti igrač je u 26′ svojim drugim pogotkom potvrdio vrijednu pobjedu CROSYS-a.