Iako je kao prvi susret petog kola OŽUJSKO MNL FFER 29 najavljivan susret FutsalFER-a i Be-terne, zbog ulaska FutsalFER-a u finale sveučilišnog prvenstva, taj susret je odgođen za termin 6. kola. Nažalost, iz tog finala, FutsalFER je izašao kao poražen, no i finale je veliki rezultat za mladu momčad FutsalFER-a, koja se tako, nakon par godina posta, vratila po medalje u sveučilišnom prvenstvu. Čestitke i s naše strane. Stoga, peto kolo su otvorili Plavi Mjesec i Veprovi. Prvaci su u susret ušli kao izraziti favoriti te su se i tako postavili na terenu, dok su Veprovi gusto stajali iza lopte i čekali svoju šansu iz kontre. U prvih par minuta Božić i ekipa bili su na visini zadatka, ali su kapitulirali nakon uigrane akcije iz auta koju su režirali Pajalić i Durlen. Poslije primljenog gola Veprovi su zaigrali ofenzivnije, ali bez konkretnog učinka. Zato je Plavi Mjesec konkretan. Točnije Pajalić i Matković. Tako da su Veprovi dosta u lošem raspoloženju dočekali poluvrijeme. Na samom početku drugog poluvremena Čilić je upisao hattrick-asistencija kada je na drugoj stativi pronašao usamljenog Pajalića koji povećava vodstvo. Nisu Veprovi klonuli duhom, pokušavali su postići počasni pogodak, no niti Šalković niti Mandić nisu uspjevali naći put do mreže Nemanića. No, zato su s druge strane, dečki iz Plavog Mjeseca bez problema nalazili put u mrežu Veprova. U 24′, Šalković je ipak pronašao put do mreže Plavog Mjeseca, ali je to mala utjeha Veprovima, s obzirom da su aktualni prvaci se na kraju zaustavili na čak sedam.

Sljedeći susret bio je između Cvjetno 9y.co i Maven Mule-a. Bio je ovo sustet ekipa koje imaju neupitnu kvalitetu, ali jako osciliraju. Maven je u utakmicu ušao dosta loše što je iskusni Žnidarec brzo kaznio kada je presjekao loptu i preciznim udarcem matirao Jadrijeva. Premda su se probali izvući iz uvodnog sivila Cvjetno je bilo izrazito disciplnirano i svi pokušaji ‘Crnih’ bili su sasječeni u startu. Uz sve te probleme i Fortuna im je okrenula leđa kada je nesretni Čagalj pogodio vlastitu mrežu. Da je lopta okrugla dokazao je netom spomenuti Čagalj koji je samo par minute poslije autogola, postigao eurogol i vratio svoju ekipu u igru. Nakon predaha Maven je ušao dosta odlučnije te je imao posjed i inicijativu. Bili su strpljivi i uporni, a to ih je nagradilo kada se u šestercu najbolje snašao Jukić u šumi nogu i poravnao rezultat na 2:2. Cvjetno se brzo rekuperiralo i na pogon iskusnih igrača kao što su Meden i Hršak brzo vratili vodstvo. Maven Mule je odmah nakon toga krenuo u igru sa golmanom igračem, a taj rizik odmah kažnjava Škorić koji sa svoje polovice povećava vodstvo svoje ekipe. Do kraja susreta Kulić je uspio ublažiti poraz te su bodovi pripali Cvjetnom.

Treću utakmicu dana igrali su AP FRATELLI i Microblink. Microblink je bio oslabljen neigranjem Filipovića što se jako vidjelo na terenu. FRATELLI su zasluženo došli u rano vodstvo nakon lijepe akcije koju je Norac okrunio pogotkom na asistenciju Ivanovića. Primljeni gol probudio je Microblink i individualnost Carina koji je prošao dvojicu i našao nečuvanog Rotima koji pogađa nečuvani kut vratara Ercega. No samo što se krenulo sa centra Nikola Čibarić postiže pogodak kakav se ne viđa često na parketu Martinovke. Nakon uzbudljvih par minuta utakmica se smirila, pa smo brzo dočekali predah. Premda smo kraj poluvremena gledali mirno, početak drugog je bio žestok. Prvo je Nikola Čibarić zabio svoj drugi gol, a odmah sljedeći napad i Norac. Microblink je shvatio u kojem će ritmu utakmica ići pa su se odmah odlučili igrat sa golmanom igračem što im se isplatilo već u prvom napadu kada je bio precizan Vugrin. Dugi napadi Microblinka bili su sve češći, a još jednom Rotim kažnjava nonšalanciju ‘Braće’ koji treći pogodak shvaćaju kao alarm za ozbiljnost. Već u sljedećem napadu fanstastični Nikola Čibarić postiže još jedan gol i vraća utakmicu u mirne vode. U posljednoj minuti mogli smo vidjeti još jedan gol za FRATELLI pa smo utakmicu završili teniskim rezultatom 6:3.