Sljedeća na redu samozatajna je ekipa VSITE. Prethodnu, premijernu sezonu otvorili su relativno respektabilno, ali na tome i stali. Mršavo šesto mjesto u ligi za ostanak značilo je da neće vidjeti playoff, ali tu pogrešku su ove sezone korigirali ulaskom među najboljih 8.

Furiozan početak malo je izgubio na momentumu ozljedom Denisa Plojovića Berishe koji je predvodio momčadsku statistiku u svim kategorijama. “Sreća” također ove sezone nije bila na njihovoj strani, pa su tako u sve tri utakmice koje su odigrali neriješenim rezultatom izvukli samo po bod. U zadnjem kolu bi definitivno trebali razmisliti o Gung-ho pristupu kako bi osigurali komociju prolaska uz neriješeni rezultat u osmini finala.

Naravno, ranije spomenuti Berisha nije jedini igrač na kojeg treba “pripaziti”. Tu su još definitivno David Kos i Viktor Bartolić koji su preuzeli štafetu u izostanku kolege. Veliki plus im je momčadska igra u kojoj svatko zna svoju ulogu i većinom funkcioniraju kao dobro podmazani stroj.

Kao najveća boljka pokazuje se kratkoća klupe zbog koje pokazuju velike oscilacije u igri. Bez ozljeđenog Berishe, popis im se sastoji od 10 pojedinaca, ali izuzmemo li Maksimovića, Tuđena i Hadžića koji su do sada okupirali gol VSITE-a, dolazimo do brojke od samo 7 igrača.

Mogu li svom prvom prolasku u playoff pridodati i prvu završnicu, te možda sezonu okruniti i medaljom? Saznat ćemo ubrzo.