Krenula je nova sezona OŽUJSKO MNL FFER! U dvadeset i četvrtu sezonu krenuli smo s dvanaest momčadi, no kvalitativno MNL FFER nikad nije bila na višoj razini nego ove sezone. Pokazalo je to i prvo kolo u kojem smo vidjeli jako puno iznenađenje. Prva utakmica nam je donijela derbi između Plavog Mjeseca i Adacte. Plavi Mjesec, odlučan da izbriše gorak okus prošle sezone pojavio se u najboljem sastavu i očito je očekivao puni plijen u ovom susretu. No, tako nije mislio Leon Suljić, golman Adacte koji je zauzeo mjesto izžeđu vratnica i odradio vrhunski posao, dok je Dalibor Lukić igrao i to neloše. Utakmicu je usmjerio pogodak Antuna Blažića u četvrtoj minuti koji je natjerao Plavi Mjesec na još veći napadački angažman, dok je Adacta prijetila iz kontri. Utakmica je obilovala žustrinom, na rubu agresivnosti, tako da sudac Popović nije imao lak posao već u prvoj utakmici natjecanja. Pogodak Žuvele u 30′ je nekako ispao “pravedan” pošto su crveni zaslužili više od poraza u ovom susretu. U drugom susretu kola, oslabljeni Futsal Dinamo nije imao previše šanse protiv Cvjetno Pinkdroidsa, za koje je pogodak upisao Tin Huzjak, povratnik u momčad.

U trećem susretu dana Shish je lakše od očekivanog slavio protiv Ars Future. Brojčana nadmoć i želja bili su na strani Shisha. Kada u to uklopimo i izostanak vratara kod ARS Future, ništa više se nije moglo niti očekivati. Upravo je izostanak vratara iskoristio Mateo Čekol i poentirao iz slobodnog udarca za vodstvo i rezultat na poluvremenu. Nastavio je Shish slično, povisio je Jakopec na 2:0 u 18′, ali ipak tračak nade vraća Bilopavlović samo dvije minute kasnije. No ipak to nije bilo dovoljno jer s tri nova gola u mreži Ars Future Shish je zasjeo na vrh tablice nakon prvog kola.

Prvo kolo olako je shvatila i momčad je Zakon te je i njima to došlo na naplatu jer OptimIT je pametno poslovao i to im se već u prvom kolu isplatilo. Malo iskustva u vidu Sigurnjaka (kojeg su zdušno bodrili njegovi donedavni suigrači iz Adacte) te poletni Pekeč na vratima su se pokazali kao puni pogodak. Sigurnjak je donesao dozu mirnoće i iskustva, a Pekeč ih je u ključnim trenutcima održavao u vodstvu. Krenulo je idealno za OptimIT jer otići sa 3:0 na poluvrijeme je start iz snova. Planjar, Sigurnjak i Pavišić su se za to pobrinuli. Ipak na poluvremenu se Zakon malo sabrao i krenuo na sve ili ništa sa vratarem u polju. Uspjeli su smanjiti preko Babića koji je dva puta poentirao. Prvo u 18′ a zatim i u 24′, ali onda na scenu stupa Planjar i solo prodorom iz svoje polovce vraća na +2 da bi na samom kraju u Kurtović pogodio sa svoje polovice za konačnih 5:2.

Pretposljednji susret dana donio nam je sraz Microblinka i Eccos Inženjeringa. Iako su svi očekivali laganu pobjedu Eccosa, Microblink se pokazao kao tvrd orah i izgleda da je staž na ligi učinio svoje. Iako u punom sastavu, Eccos je dugo lomio zube na granitnoj obrani Microblinka i tek je jedino pred kraj poluvremena Romić uspio pronaći put do mreže za vodstvo Eccosa. U nastavku susreta iako je Eccos dominirao nije uspio kapitalizirati svoju nadmoć te je čak i Microblink zaprijetio u par navrata ali ostalo je minimalnih 1:0 i ipak puni plijen za Eccos inženjering na samom otvaranju lige.

Posljednji susret dana je očekivano bila tvrda i žustra utakmica. SM Ringoel je odmah na početku iskoristio svoje prilike i već nakon prvih osam minuta na semaforu je bilo velikih 3:0. Strijelci su redom bili Jurčić, Oreč i Jukić. Nakon što su riješili rubriku sa golovima koncentracija je kasnije bila održavanje prednosti, a u tome se nisu niti libili prekršajima čemu u prilog ide i ulazak u bonus u samo sedam preostalih minuta do kraja poluvremena. U nastavku susreta Qualija je pokušala sa igračem u polju, ali to im se nije isplatilo jer je sa dva gola sa svoje polovice Oreč povisio na nedostišnih 5:0. Do kraja susreta Qualija je ipak uspjela doći na -2 te kako je padala prednost tako su lagano i rasle tenzije te su na samom kraju utakmice kartoni frcali na sve strane. Sve u svemu, zasigurno nije start kakav je Qualia očekivala s obzirom na tonove koji su dopirali iz svlačionice na kraju susreta.